Hænder

Hænder:

Smerter i hånd og håndled kan opstå af mange årsager. Smerter, der opstår akut på grund af et fald eller lignende, bør du få undersøgt hurtigst muligt, hvis de ikke aftager inden for få dage. Der kan være tale om et brud.Overbelastning:

Hvis de smerter, du oplever i hånd og/eller håndled, ikke er opstået pludseligt, men er kommet gennem længere tid, kan der være tale om en overbelastningsskade. Du har muligvis fået advarsler eller signaler i form af forbigående smerter, som du har ”overhørt”. Eller du har mærket smerterne ind i mellem, men så er de forsvundet helt eller delvist – og så har du ’glemt dem’ for en tid.Karpaltunnelsyndrom:

Smerter og sovende/snurrende fornemmelse i en eller flere fingre, i håndfladen og evt. på håndleddet, kan til tider opstå efter uvant arbejde såsom malerarbejde og havearbejde. Symptomerne kan også opstå i forbindelse med graviditet. Ofte er der dog ikke nogen kendt/velafgrænset grund til smerterne.Gigt:

Har du problemer med hævede tykke fingerled, der smerter? Mærkes smerten i fingrene, når du påbegynder en aktivitet, og dæmpes smerten, når du så er i gang med aktiviteten? Når aktiviteten er afsluttet, har du efterfølgende tiltagende smerte og stivhed i leddet, og du mærker måske også smerten i hvilende tilstand? Desuden føles leddet måske forstørret og varmt?

Kilde: kiropraktorguide.dk