Ryg og brystksase

Brystryg og brystkasse:

Brystryggen er den del af ryggen, der strækker sig fra skulderåget til de nederste ribben.


Symptomerne ’smerter fra brystryggen’ kan opleves meget forskelligt. For eksempel kan det hos nogle føles som om noget er i klemme i ryggen eller noget stikker i ryggen. Andre føler, at noget gør ondt i ryggen. Man kan også føle det, som om der er noget, der spænder eller gør ondt under skulderbladene eller, som der er noget, der trækker om eller mærkes på forsiden af brystkassen. Endelig kan smerterne også føles som en ’pressen’ for brystet.


Nogle oplever, at deres smerter i brystryggen startede i forbindelse med en bestemt bevægelse eller stilling, men for mange er det ofte uklart præcist, hvad der udløste smerterne.


Der er rigtig mange strukturer, der kan give smerter i brystryggen: leddene og bruskskiverne mellem ryghvirvlerne, muskler, sener og ledbånd.


Smerter i bryst-ryggen og brystkassen kan også stamme fra strukturer andre steder, fx fra den nederste del af nakken eller de indre organer. Derfor er det altid vigtigt, at der stilles så præcis en diagnose som muligt før rådgivning og behandling iværksættes.


Hvis det viser sig, at problemet stammer fra selve bevægeapparatet, dvs. typisk fra leddene, musklerne og nerverne i området, så vil kiropraktoren, ud fra den specifikke diagnose, kunne rådgive og eventuelt tilbyde forskellige behandlinger og øvelser, der kan hjælpe dig af med smerterne.Kilde: kiropraktorguide.dk