Kranio Sakral Terapi

Kranio Sakral Terapi:


Kranio Sakral Terapi er en meget blid behandlingsform, som hjælper dig med at rette dig selv op og afspænde dig selv, ud fra dine egne ressourcer uden manipulation med henblik på selvhelbredelse.


Dermed er denne KST form også den man kalder biodynamisk. Kranio sakral terapi er baseret på opfattelsen af, at der i kroppen findes en rytme kaldet den kranio sakrale puls, hvor hjernevæsken (cerebrospinalvæsken) pumpes rundt i kroppen omkring hjernen og rygmarven. Det er denne puls man arbejder med under behandlingen.


Det kranio sakrale system består af


Knoglerne i kraniet, rygsøjlen og korsbenet (sacrum)

Membranerne der holder hjernen på plads i forhold til knoglerne

Hjernevæsken som cirkulerer omkring hjernen (cerebrospinalvæsken).


Man bruger KST når man skal løsne for spændinger og blokeringer i den kraniosakrale puls og nervesystemet og behandlingen gør dermed, at energien kan flyde mere frit i kroppen. Den positive virkning af KST behandling er, at det frigør spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænder i de stærke membraner, som holder hjernen på plads og forbedrer cirkulationen af både hjernevæsken og blodet.


Du kan bl.a. bruge KST når du:


Er spændt henover ryggen

Har spændinger i nakke, kraniet og kæbeled

Er låst i kryds i lænd

Har mave/tarm problemer

Ømhed ved led og muskler

Virker skæv i ryg eller ben

Har uro i hovedet, eller tankemylder

Har haft chok/traumer

Har piskesmæld


Hos Vangede Kiropraktik & Sundhed, har vi et samarbejde med Ditte Young, som er uddannet Kranio Sakral Terapeut. Se mere om Ditte her