Ørebørn

Ørebørn:

Ørepine, herunder mellemørebetændelse, er hyppigt forekommende hos spædbørn og børn. Smerterne kommer ofte om natten, når barnet ligger ned. Barnet kan ligge uroligt, tage sig til øre og der kan være feber. Har du mistanke om mellemørebetændelse hos dit barn, skal du selvfølgelig opsøge din læge for at få behandling herfor.


Øreproblemer opstår hos børn, fordi der sker en forstoppelse i den kanal (det eustatiske rør), som forbinder svælget med mellemøret. Børns eustakiske rør ligger mere vandret end hos voksne, og har derfor vanskeligere ved at blive tømt. Derfor ses ofte en forstoppelse med fx væske og/eller puds. Typisk i forbindelse med forkølelse. Denne forstoppelse øger trykket i øret og giver smerte.


Hvis dit barn har tilbagevendende øreproblemer, kan det skyldes at nakken ikke bevæger sig helt som den skal. Nakkebevægelser er nemlig med til at stimulere det eustatiske rør så det nemmere tømmes - men er der ledlåsninger og/eller mange muskelspændinger i nakken, kan det medføre en øget risiko for forstoppelse i mellemøret.


Derfor kan det være en god idé at opsøge en kiropraktor som kan undersøge dit barn, for at finde ud af, om det er tilfældet. I så fald kan det nemt behandles.